четвер, 17 травня 2012 11:18

"Геть гральну мафію!" - Націоналісти розтрощили два гральних салони
12

Фото: Фото: Роман Малко

Представники УНА-УНСО та "Патріоту України" провели у містах Києві та Бучі акції протидії нелегальному гральному бізнесу. Вони завітали до двох салонів гральних автоматів і нанесли їм пошкодження.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, у Бучі націоналісти розтрощили гральний салон, який розташований на території старого ринку. Він розміщувався у приміщенні адміністрації базару, яке перебуває у комунальній власності міста.

"Ми прийшли до висновку, що салон кришувався з боку мерії. Жінка, яка є власницею цього приміщення, і яка абсолютно невиправдано заявила, що її хтось нібито вдарив (під час акції), є родичкою директора ринку. Нам також повідомили, що до цього салону нібито причетний батько начальника бучанської міліції", - розповів Gazeta.ua голова громадської організації "Відкрите коло" Микола Єременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада, "Беркут", яйця - націоналісти спробували зірвати російський фільм "Матч"

За його словами, охоронець цього салону представлявся як охоронець ринку.

"Коли приїхала міліція, він намагався відвести у сторону наряд, почав щось їм нашіптувати. З усього було видно, що і охоронець, і власниця добре знайомі з міліціонерами", - додав Єременко.

Крім того, близько 35 націоналістів здійснили "ревізію" стометрівки біля станції метро "Святошин". На ній розміщено близько чотирьох нелегальних гральних точок.

Активісти зайшли в одну з них й почали бити стільцями гральні автомати, наносячи їм пошкодження. Працівників і відвідувачів не чіпали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти під носом "московських попів" проклали вулицю Мазепи

Після акції учасники розійшлись у різні сторони. Водночас міліцією було затримано чотирьох членів УНА-УНСО. Їм інкримінують хуліганство. Зараз їх тримають у Святошинському РВВС Києва.

"Це були акції протидії підпільному гральному бізнесу. Ми переслідували ціль привернути увагу до засилля гральних салонів у місті Києві та його околицях, спробували закрити бодай одну точку. Адже міліція та інші органи виконавчої влади з ними ніяк не борються", - наголосив Єременко.

О 15:00 націоналісти мають намір пікетувати МВС з вимогою відпустити затриманих унсовців, а також спробують звернути увагу міністра внутрішніх справ на дії його підлеглих, які, за словами громадських активістів, "покривають гральний бізнес і застосовують репресії проти них".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські люди бояться радикалів і більше вірять політичним балаболам - націоналіст

"Показово, що як у Бучі, так і в Києві кримінальні справи було заведено тільки проти представників громадських організацій. Проти гральних салонів ні там, ні там справа не заведена. Міліція показала своє обличчя. Очевидно, що вона у цих випадках відстоює інтереси гральної мафії", - підсумували в УНА-УНСО.

Зараз ви читаєте новину «"Геть гральну мафію!" - Націоналісти розтрощили два гральних салони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути