середа, 21 березня 2012 09:37

Націоналісти під носом "московських попів" проклали вулицю Мазепи
7

Націоналісти вимагають перейменувати вулицю Лаврську у Києві на честь гетьмана України Івана Мазепи.

Як стало відомо Gazeta.ua, з цієї нагоди Київська міська організація Конгресу українських націоналістів разом із Українською народною партією, УНА-УНСО та Українською партією  провели акцію, приурочену до  дня народження гетьмана Мазепи.

Зокрема, біля головного  входу в Києво-Печерську Лавру відбулись ініціативні збори киян з приводу подання до Київради звернення щодо повернення вулиці Лаврській ім'я Івана Мазепи.

Крім того, організатори власноруч повернули вулиці ім'я гетьмана, наклеївши на одну із табличок на Лаврському мурі відповідний напис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як насправді виглядав Іван Мазепа?

Один із лідерів КУН Володимир Манько під час акції наголосив на тому, що гетьман Іван Мазепа увійшов в історію нашого народу не лише як визначний полководець і державний діяч, а й "щедрий меценат, покровитель митців, захисник православної віри".

"За ініціативи та коштом Івана Мазепи було побудовано чимало церков, зокрема й на території Києво-Печерської Лаври. Тому вулиця, на якій розміщена Лавра, має неодмінно носити ім'я цього великого гетьмана. Проте на догоду московським попам назву вулиці було змінено на Лаврську. Сьогодні ми категорично вимагаємо повернути цій вулиці ім'я Івана Мазепи", – зазначив Манько.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти під носом "московських попів" проклали вулицю Мазепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути