середа, 11 січня 2012 18:42

Націоналісти закликали нардепів припинити азарівське окозамилювання навколо ГТС

Націоналісти закликали нардепів припинити азарівське окозамилювання навколо ГТС

Конгрес українських націоналістів (КУН) закликав депутатів Верховної Ради України "не торгувати економічною та політичною свободою своєї держави, не зраджувати інтересів українського народу" та відхилити урядовий законопроект № 9429 щодо реформування української газотранспортної системи (ГТС) як такий, що загрожує національній безпеці України.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі КУН, націоналісти заявили про свою глибоку стурбованість намірами чинної влади провести приватизацію української ГТС та передати її в управління іноземним власникам.

На їхню думку, реорганізація НАК "Нафтогаз України", яку пропонує сьогодні провести Кабмін Миколи Азарова, є нічим іншим, як "позбавленням українського народу одного з головних українських стратегічних національних ресурсів – однієї із найбільших у світі газотранспортних систем".

"Сьогодні нечисті на руку чиновники від влади намагаються нас переконати, що українська ГТС із кожним роком втрачає свою цінність через побудову Російською Федерацією нових газотранспортних мереж в обхід України. Проте цей аргумент є простим окозамилюванням, адже незалежні експерти чітко доводять, що альтернативні трубопроводи ще не скоро зможуть навіть частково замінити потужностей української ГТС для російських компаній", - вважають націоналісти.

На їхнє переконання, нинішня владна команда не спроможна розробити і впровадити серйозні реформи в українській енергетичній галузі та економіці загалом.

"Вкотре Партія регіонів показує своє безсилля, позаяк вона так і не спромоглась виконати однієї із своїх головних передвиборчих обіцянок – налагодити взаємовигідну співпрацю із Російською Федерацією та значно зменшити ціну на російський газ. Більше того, вони ціну і на видобутий в Україні газ для українців відповідно збільшили", - зауважили у Конгресі.

Кунівці заявили, що регіоналам лише вдається здавати національні інтереси української держави в обмін на сумнівні короткострокові преференції з боку Москви.

"Так сталось із горезвісними харківськими угодами, так відбувається сьогодні із здачею ГТС. Замість обіцяних українському народу знижок на російський газ в обмін на продовження на 25 років терміну перебування на нашій землі іноземного флоту, уряд Азарова збільшив фінансування з українського державного бюджету на забезпечення російського ЧФ в Криму", - наголосили націоналісти.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти закликали нардепів припинити азарівське окозамилювання навколо ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути