субота, 08 червня 2013 05:05

"Святошинські робінгуди" закликали нардепів врятувати суспільство від нових "лохотронів"

"Святошинські робінгуди" закликали нардепів врятувати суспільство від нових "лохотронів"
Микола Єременко. Фото: vk.com

Антикорупційна громадська ініціатива  „Святошинські робінгуди" звернулась до народних депутатів із закликом відхилити законопроекти №№2299,2299-1, 2299-2, 2299-д як "відверто лобістські та такі, що загрожують добробуту українського суспільства".

Зокрема, як пояснив Gazeta.ua один із координаторів "святошинських робінгудів" Микола Єременко, усі вищезгадані законопроекти покликані легалізувати гральні автомати під виглядом державних лотерей.

"Фактично їхні автори (депутати Михайло Мироненко, Сергій Терьохін, Олег Царьов, Віталій Хомутинник — ред.) прагнуть узаконити принцип миттєвого розіграшу грошової ставки у режимі реального часу із використанням технічних пристроїв, що спричиняє до виникнення тяглого у часі ігрового процесу, втрати людиною контролю на своєю свідомістю та руйнації її психіки", - зазначив Єременко.

За його словами, принциповою відмінністю справжньої лотереї від ігрових автоматів є саме відсутність тяглого у часі процесу гри  та неможливість миттєвого розіграшу грошового призу у режимі реального часу із використанням технічних пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святошинський робінгуд" заявив, що сьогодні Рада спробує легалізувати гральний бізнес

Таким чином, на переконання активіста, автори законопроектів шляхом "спотворення поняття лотерея, введення в оману суспільства та депутатського корпусу ВР намагаються обхідним маневром повернути до життя заборонених у 2009 році "одноруких бандитів" під виглядом державних лотерей.

"Усі вищеперелічені законопроекти є лобістськими та захищають інтереси кількох офшорних компаній, котрих ВР у 2012 році зробила операторами „державних лотерей" в Україні", - заявив Єременко.

Окремої уваги, за словами громадського діяча, заслуговує законопроект №2299-д. У ньому автори ініціативи пропонують ВР заборонити відтворення в будь-якій формі процесу прокручування барабанів, який зовнішньо імітує процес розіграшу на гральному автоматі.

"На перший погляд законопроект виглядає як компроміс ігровиків із суспільством. Проте насправді є прикладом звичайнісінького окозамилювання з метою зберегти існування гральних автоматів", - наголосив "святошинський робінгуд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святошинські робінгуди" обіцяють влаштувати нову "чистку" підпільних казино Києва

Він пояснив, що гральний автомат робить гральним автоматом не його зовнішній вигляд, а миттєвий розіграш цим пристроєм грошової ставки у режимі реального часу.

"Прокручування барабанів чи його імітація не є головною ознакою ігрового автомату. Виграшні ігрові комбінації можуть падати з гори, утворюватися із порожнечі та виникати у безліч інших способів. Все це буде відбуватися у режимі реального часу, спричиняти тяглий у часі процес гри та виникнення стану хворобливого меркантильного азарту", - підкреслив Єременко.

Таким чином, на його переконання, законопроект №2299-д є прихованою спробою за будь-яку ціну зберегти так звані лотомати та псевдолотереї, як нову реінкарнацію "одноруких бандитів".

Зараз ви читаєте новину «"Святошинські робінгуди" закликали нардепів врятувати суспільство від нових "лохотронів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути