пʼятниця, 20 липня 2012 20:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Судмедексперти точно не визначилися чи може Тимошенко брати участь у суді – Власенко

Судмедексперти точно не визначилися чи може Тимошенко брати участь у суді – Власенко
За словами Власенка, результати експертизи в 3-х томах надійшли до суду в п'ятницю близько 15.00. Фото: glavcom.ua

Судмедекспертиза стану здоров'я Юлії Тимошенко не містить прямої відповіді на питання, чи може вона брати участь у судових засіданнях.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Експертиза вже готова. Вона є в матеріалах справи. Експерти все зробили по медичній документації. Але на головне питання вони не ризикнули відповісти прямо. Суд просив відповісти на питання: чи може Тимошенко брати участь у судових засіданнях. Вони написали (цитую не дослівно, але близько до тексту): беручи до уваги медичну документацію, прийшли до висновку, що стан здоров'я дозволяє їй брати участь у заходах за межами лікарні, які вимагають сприйняття письмової та усної мови", - сказав Власенко в п'ятницю.

Він зазначив також, що результати експертизи в 3-х томах надійшли до суду в п'ятницю близько 15.00 і захисник Тимошенко не мав можливості ознайомитися з матеріалами експертизи в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: "Є ризик нового застосування сили щодо мами"

Як повідомлялося, Київський районний суд Харкова під час засідання у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" 25 червня прийняв рішення про призначення судово-медичної експертизи щодо стану здоров'я Юлії Тимошенко.

Київський райсуд Харкова, який розглядає справу про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи", 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судово-медичної експертизи щодо стану її здоров'я. Судово-медична експертиза повинна дати відповіді на такі питання суду: чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях. Проведення судово-медичної експертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.

Оскільки Тимошенко відмовилася від огляду судово-медичними експертами, експертиза проводиться шляхом вивчення експертами медичної документації Тимошенко, завірені копії якої суд зобов'язав надати адміністрацію Качанівської колонії ЦКБ №5. Судмедексперти проінформували суд про необхідність додаткового строку для надання комісійного висновку.

Наступне засідання у справі ЄЕСУ призначене на 23 липня.

Зараз ви читаєте новину «Судмедексперти точно не визначилися чи може Тимошенко брати участь у суді – Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути