вівторок, 03 квітня 2018 14:57

Суд заборонив державі управляти майном міністра режиму Януковича

Суд заборонив державі управляти майном міністра режиму Януковича
За інформацією головного військового прокурора Анатолія Матіоса, Олександр Клименко вкрав $12 млрд із бюджету України. Фото: ukurier.gov.ua

Окружний адмінсуд Києва 2 квітня тимчасово заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів управляти арештованим майном екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це інформує Transparency International Ukraine у Facebook.

"Агентству заборонено управляти та продавати елітні квартири в Києві та Одесі, 20 машиномісць, нежитлові приміщення у ТРЦ "Гуллівер" та низку елітних транспортних засобів, що належать екс-міністру та його оточенню, яких зараз звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна, службовому підробленні та фіктивному підприємництві", - ідеться у повідомленні.

Посилаючись на "свій досвід та нормативну практику", суд залишив майно у віданні агентства, але тимчасово призупинив будь-які дії з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відмовив Клименку у знятті санкцій

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів з грудня 2012-го по лютий 2014 року. Після втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року залишив Україну.

В Україні його, серед іншого, підозрюють у державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив державі управляти майном міністра режиму Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути