Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 13:28

ЄС відмовив міністру режиму Януковича у знятті санкцій

ЄС відмовив міністру режиму Януковича у знятті санкцій
Суд Європейського Союзу відмовився скасувати санкції проти колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуарда Ставицького. Фото: УНІАН

Суд Європейського Союзу 22 березня відмовився скасувати санкції проти колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуарда Ставицького, повідомляє "Європейська правда"

Ставицький оскаржував санкції, запроваджені проти нього Радою ЄС у 2016 році.

Рішенням суд постановив відхилити скаргу Ставицького та наказав йому відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

6 березня 2014-го ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.

У березні цього року Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента Віктора Януковича та його соратників, водночас було знято обмеження проти колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко прокоментував провал із Лукаш і Клюєвим

У санкційному списку разом з Віктором Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відмовив міністру режиму Януковича у знятті санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути