Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 08:40

Луценко прокоментував провал із Лукаш і Клюєвим

Луценко прокоментував провал із Лукаш і Клюєвим
ЄС зняв санкції з Олени Лукаш. Фото: telegraf.com.ua

Слідчі Генеральної прокуратури не знайшли доказів протиправної діяльності екс-міністра юстиції Олени Лукаш та нардепа Сергія Клюєва, із яких ЄС нещодавно зняв санкції.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

"У Лукаш не було арештовано нічого. Тому її перебування чи не перебування у санкційному списку не означає нічого. На жаль, діяльність департаменту Горбатюка не привела до знаходження доказів її вини. Маю зізнатися, що я в часи революції дуже погано ставився до Лукаш. Але як генпрокурор я маю керуватися не емоціями чи симпатіями, а доказами. От доказів її вини слідство поки що не здобуло. Уже три заступника генпрокурора відмовилися підписувати обвинувальний акт щодо Лукаш через недостатність доказової бази.

Другий персонаж - Клюєв. Також не було арештовано нічого. Зняття його з санкційного списку обговорюється дуже просто: докази причетності засновника підприємства до дій менеджменту підприємства не здобуті. Запитання до відповідних працівників прокуратури", - сказав Луценко.

Він не виключає дисциплінарних покарань працівників ГПУ за погані результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд закрив справу проти "фінансиста" Януковича

У часи президентства Віктора Януковича Сергій Клюєв очолював РНБО та був головою Адміністрації президента. Зараз - народний депутат України. На пленарні засідання не ходить.

Олена Лукаш у 2013-2014 роках очолювала Міністерство юстиції. Зараз веде активну правозахисну діяльність в Україні. Зокрема, є адвокатом підозрюваного в хабарництві головреда інтернет-видання "Страна.uа" Ігоря Гужви.

5 березня Рада ЄС зупинила санкційні обмеження проти Клюєва та Лукаш.

Зараз ви читаєте новину «Луценко прокоментував провал із Лукаш і Клюєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути