понеділок, 05 березня 2018 12:26

Із Лукаш і Клюєва офіційно зняли санкції

Із Лукаш і Клюєва офіційно зняли санкції
Санкції проти чиновників часів Януковича ЄС ввів 6 березня 2014 року. Фото: УНІАН

Рада Європейського Союзу зупинила санкційні обмеження проти нардепа Сергія Клюєва та колишнього міністра юстиції Олени Лукаш.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"5 березня 2018 року Рада продовжила до 6 березня 2019 року заморожування активів щодо 13 осіб, визнаних відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або зловживання службовим становищем, що спричинило збитки українським державним фондам. Обмежувальні заходи проти двох осіб не були продовжені. Це рішення базувалося на щорічному огляді заходів", - ідеться в повідомленні.

У списку санкцій разом з президентом-утікачем Віктором Януковичем залишаються його син Олександр, екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд закрив справу проти "фінансиста" Януковича

У часи президентства Віктора Януковича Сергій Клюєв очолював РНБО та був головою Адміністрації президента. Зараз - народний депутат України. На пленарні засідання не ходить.

Олена Лукаш у 2013-2014 роках очолювала Міністерство юстиції. Зараз веде активну правозахисну діяльність в Україні. Зокрема, є адвокатом підозрюваного в хабарництві головреда інтернет-видання "Страна.uа" Ігоря Гужви.

Зараз ви читаєте новину «Із Лукаш і Клюєва офіційно зняли санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути