пʼятниця, 21 липня 2017 12:26

Суд закрив справу проти Ляшка, йому принесли півня

Суд закрив справу проти Ляшка, йому принесли півня
Під Печерський суд, де слухалася справа лідера Радикальної партії Олега Ляшка, принесли півня. Фото: Facebook

Печерський суд міста Києва закрив справу проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка щодо сумісництва, яку порушило Національне агенство із запобігання корупції.

Про це повідомив сам Ляшко після засідання, - пише "Українська правда".

"Справу закрито, ніякого правопорушення немає. Ми не порушуємо закон", - заявив він.

"Це сфальсифікована справа, бо я точно знаю, що я нічим іншим, крім депутатської діяльності не займаюся. Вони приховали докази відсутності в моїх діях правопорушення. І вони сфальсифікували протокол", - заявив він.

Також Ляшко заявив, що має намір йти на наступні президентські вибори, тому намагається дотримуватись закону.

"У мене великі амбіції, я хочу перемогти на президентських виборах, я хочу, щоб ми перемогли, тому ми дуємо на холодну воду. Перш ніж щось робити, я думаю, я не порушую закон. Це моя позиція", - сказав лідер "радикалів".

Прокурор у цій справі Валентина Сеник пояснила, що вона не виступала стороною обвинувачення.

"Це не обвинувачення. Це є підтримання протоколу. Забезпечення прокурора у розгляді протоколу у вчиненні адміністративного правопорушення пов'язаного з корупцією", - сказала вона.

Синик заявила, що не побачила доказів вини Ляшка у справі. Так, за її словами, НАЗК заявляла, що Ляшко є одним із акціонерів товариства. "Однак такі докази в реєстраційній справі, а це є першоджерело, відсутні", - заявила Сеник.

Вона зауважила, що "уповноважена особа НАЗК склала протокол на підставі своїх внутрішніх переконань і здобутих доказів". Рішення суду може бути оскаржено.

Зранку під суд прийшли люди на чолі з нардепом з БПП Сергієм Капліним. Вони принесли клітку із півнем, на якій було написано "Ляшко". У клітці лежали папірці схожі на долари. Водночас, нардеп-"радикал" Ігор Мосійчук жбурнув клітку у натовп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за позачергову сесію

Печерський суд розглядав подання НАЗК щодо Олега Ляшка. НАЗК звинувачувала його у суміщенні виконання депутатських функцій із роботою головним редактором газети "Політика".

Зараз ви читаєте новину «Суд закрив справу проти Ляшка, йому принесли півня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути