Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2012 21:45

Суд вирішив, що син Азарова підкупом виборців не займався

Суд вирішив, що син Азарова підкупом виборців не займався
На думку судді, першокласники не мають права голосу і не є виборцями. Фото: tisk.org.ua

Суд відмовився визнати роздачу кандидатом в депутати в одномандатному окрузі №47 Олексієм Азаровим ранців школярам порушенням законодавчих норм про агітацію. Суддя Донецького окружного адмінсуду Ігор Тарасенко відхилив відповідний позов кандидата в депутати по округу 47 від партії "Рідна Вітчизна" Олега Котенка, повідомляють "Новости Донбасса".

У постанові говориться, що "право голосу на виборах депутатів мають громадяни, яким на день голосування виповнилося 18 років. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями".

На думку судді, першокласники не мають права голосу і не є виборцями. Також суддя зазначив, що ніхто не зміг з'ясувати дату проведення акцій в школах.

"Тому суд виходить з того, що вказані дії носять тривалий характер", - сказав він.

Позивач просив "встановити факт надання підкупу під час виборчого процесу Азаровим у школах міста Слов'янськ, Святогірськ, Миколаївка, Олександрівського та Слов'янського районів Донецької області".

"В кінці серпня поточного року і на початку вересня 2012 року кандидатом... була проведена акція в школах в рамках якої були роздані подарунки з символікою "Наш регіон" Олексій Азаров", а саме ортопедичні ранці з вкладеним туди шкільним приладдям. Орієнтовна вартість цього пакета становила 150-200 гривень", - вказував Котенко.

"Кандидат в народні депутати Азаров Олексій Миколайович є лідером громадської групи "Наш Регіон", - наголошувалося в тексті позову.

Своє ставлення у запереченні до позову висловив сам Азаров.

"Стаття в газеті, на яку посилається позивач, є інформаційним матеріалом, який має інформаційний характер і містить власну позицію журналіста та цитати батьків дітей, стаття не містить ні моїх коментарів, ні інтерв'ю зі мною як з кандидатом, в якому я б безпосередньо підтримав позицію журналістів", - пише Азаров у своєму запереченні.

"У статті є посилання на громадську організацію "Наш регіон", яка в рамках своєї діяльності надала подарунки дітям, в статті навіть не вказано повну назву організації, яке містить моє прізвище з метою уникнення порушень чинного законодавства", - уточнив син прем'єра.

Він вважає, що в матеріалі газети відсутні докази того, що він має відношення до подарунків, які надала громадська організація. Подарунки не містять його зображень або посилань на нього, як на кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішив, що син Азарова підкупом виборців не займався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути