субота, 01 вересня 2012 10:56

Суд визнав, що Жванія підкуповував виборців

Суд визнав, що Жванія підкуповував виборців
Давид Жванія подарував Троїцькій загальноосвітній школі 275 комплектів шкільної форми. Фото: argumentua.com

30 серпня Одеський апеляційний адміністративний суд визнав, що кандидат в депутати по 140 виборчому округу Одеської області Давид Жванія підкуповував виборців. Про це 31 серпня повідомив на прес-конференції кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції Сергій Шумський.

Саме він звернувся до суду за фактом підкупу виборців - Давид Жванія "подарував" Троїцькій загальноосвітній школі 275 комплектів шкільної форми, які містили агітаційні матеріали та листівки кандидата в депутати.

Суд першої інстанції позов Шумського не задовольнив, залишивши без уваги докази у вигляді фото- і відеоматеріалів, а грунтуючись на словах представника Жванії - колишнього начальника ГУМВС України в Одеській області Михайла Яцкова, який стверджував, що самого кандидата в той день взагалі не було в Одеської області. При цьому відеозапис, наданий Шумським, досить точно відобразив Давида Жванію, який вручає шкільну форму.

Бажаючи оскаржити дану необгрунтовну постанову, представник Об'єднаної опозиції звернувся до апеляційного суду, який визнав, що кандидат у народні депутати Давид Жванія проводив передвиборну агітацію з порушенням норм, встановлених законом "Про вибори народних депутатів України".

"У село Троїцьке, школу якого так своєчасно забезпечив формами кандидат у депутати, планується приїзд президента України, - зазначив Шумський. - Можливо, це стало додатковим приводом для дій Давида Жванії, що йде на вибори як самовисуванець, але якого негласно підтримує Партія регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав, що Жванія підкуповував виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути