вівторок, 28 серпня 2012 13:10

Міжнародні спостерігачі за виборами закликали місцевих чиновників протидіяти підкупу

Міжнародні спостерігачі за виборами закликали місцевих чиновників протидіяти підкупу
Міжнародні спостерігачі сподіваються на чесність місцевої влади. Фото: golosua.com

Міжнародні спостерігачі на парламентських виборах в Україні будуть співпрацювати з місцевими спостерігачами та користуватимуться у своїх висновкаї їхніми даними.

Про це на прес-конференції в Києві сказав голова Міжнародної місії ENEMO Пітер Наводни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонер Андрієвський планує стати депутатом за 2 млн грн

Він наголосив, що міжнародні спостерігачі у своїй діяльності будуть користуватися принципами міжнародних стандартів спостереження за виборами.

"У 2005 році ENEMO затвердила Декларацію принципів міжнародного спостереження за виборами. Всі організації-учасниці в 2012 році схвалили Декларацію загальних принципів позапартійного спостереження та моніторингу виборів громадськими організаціями", - пояснив він.

Наводни підкреслив, що головними пріоритетами організації є об'єктивність, неупередженість та достовірність інформації зібраної спостерігачами. Він також розповів, що основна діяльність спостерігачів буде сконцентрована на спостереженні за виборчою кампанією, реєстрацією кандидатів, списками виборців, місцевими спостерігачами, виборчими комісіями, ознайомленням  виборців процесом виборів та скаргами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіоналка" продовжує "засівати" виборчий округ асфальтом — законом за це передбачено 2 роки ув'язнення

Представники організації також зустрічатимуться з журналістами, представниками політичних партій та кандидатами у народні депутати.

Наразі, міжнародні довгострокові спостерігачі вже працюють по всім областям України. Загалом, працює 18 команд, кожна з яких складається з двох співробітників. Одна команда працює на одній, чи двох областях. Однак, на запитання чи є вже попередні висновки про факти порушень, пов'язані з реєстрацією кандидатів чи фактами підкупу виборців, Наводни наголосив, що поки про це говорити зарано, оскільки іде тільки збір необхідної інформації.

Він також висловив побажання, щоб місцеві органи влади запобігали порушенням на округах, зокрема пов'язаним із підкупами.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні спостерігачі за виборами закликали місцевих чиновників протидіяти підкупу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути