середа, 11 липня 2012 16:19

"Регіоналка" продовжує "засівати" виборчий округ асфальтом — законом за це передбачено 2 роки ув'язнення

Автор: "Спільна Справа"
 

Народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна взялася латати дороги у Харкові.

Принаймні про це свідчать фото, опубліковані громадською організацією "Спільна Справа".

На щиті під грифом "Адміністрація району" значиться підпис "Ремонт здійснюється за сприяння Ірини Горіної". Зверху є логотип Партії регіонів.

Активісти "Спільної Справи"  у коментарі Gazeta.ua кажуть, що у передвиборній кампанії 2012 року саме Ірина Горіна встигла відзначитись найбільш нахабним підкупом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бабусям усе одно, хто прийде до влади"

"Регіонали ніколи грошей власних не витрачають. Ті, хто володіє капіталом, іноді свої гроші викладають, а всі інші під різними соусами роблять це за бюджеті кошти. Горіна взагалі відзначилася найбільш не прикритим, відверто нахабним підкупом. Це саме вона почала у харківській школі роздавати пенсіонерам і соціально незахищеним людям продпайки і подарунки. Це відбувалося вже тричі. І нічого не змінюється -міліція це прикриває, є відповідне розпорядження. Вона роздавала подарунки до 8 березня, дарувала вчителям подарункові сертифікати "Брокард" на 500 гривень", - нагадав координатор медіа-проектів організації Ігор Пилипчук.

За словами координатора, в Харкові підкуп виборців відбувається на кожному кроці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родинний підряд: теща Олеся Довгого ходить по школах і підкуповує виборців

"Люди, які це бачили, кажуть що там всього кілька десятків метрів — інші кажуть взагалі метрів 5-7 дороги. Це абсолютно неправомірно — підписувати "Адміністрація району". Бо Горіна немає навіть ніякого статусу в тому районі. Якщо б вона як доброчинець хотіла допомогти місту відремонтувати цю дорогу і я не знаю, чи має район такі повноваження — приймати кошти жертводавців. Бо взагалі ці кошти виділяються — це планові кошти, закладені на ремонт", - наголосив активіст.

"Абсолютно не вірю, що вона вкладала свої гроші. Це виключно по розпорядженню зверху місцеві адміністрації протягують кандидатів від Партії регіонів", - обурюється Пилипчук.

Координатор організації також нагадав, що це не самий абсурдний випадок — останнім часом "регіонали" пропонують потенційним виборцям то безкоштовне обстеження грудей, то ще щось подібне. Але активіст нагадує, що подібні дії є підкупом і переслідуються кримінально. Горіній зокрема може загрожувати до 2 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олесь Довгий дарує тещі на дні народження сумки

"ЦВК на це не може не реагувати. Це все одно передвиборчий процес і ми розуміємо, що люди будуть балотуватися у тих районах, де вони роблять подібне. Це вже пішов фактично непрямий підкуп. Відповідно до частини 1 статті 157 Кримінального кодексу, перешкоджання вільному здійсненню громадянами виборчого права, в поєднані з підкупом, карається позбавленням волі на строк до 2 років. При чому, з позбавленням права обіймати посади від 1 до 3 років", - підсумував Пилипчук.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналка" продовжує "засівати" виборчий округ асфальтом — законом за це передбачено 2 роки ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути