четвер, 23 травня 2013 20:29

Суд не поновив Сергія Одарича на посаду мера

Суд не поновив Сергія Одарича на посаду мера
Фото: Інна Іщук

Сьогодні на другому судовому засідання Соснівський райсуд виніс рішення про відмову у задоволенні адміністративного позову Сергія Олеговича до Черкаської міської ради про визнання протиправними та скасування рішення про дострокове припинення повноважень міського голови і поновлення його на посаді. З повним текстом постанови можна буде ознайомитися 27 травня 2013 року.

"Звичайно, таке рішення погано позначиться на репутації України, - заявила правозахисниця Сергія Одарича Валентина Теличенко. - Наші аргументи законні і такі, які тяжко спростувати. Спочатку суддя була переконана, що справа не є такою складною і вона одноосібно зможе вирішити її, а потім, так як для складної справи, взяла собі 5 днів для підготовки судового рішення. Я думаю їй доведеться тяжко попрацювати, аби відбутися недостатньо вмотивованим рішенням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павленко перевірив у Вінниці, як забезпечують ліками онкохворих дітей

На думку Теличенко, відставка міського голови — це заколот.

"Зараз ми захищаємо місцеве самоврядування. Якщо аналізувати не в правовій площині, а в політичній, то стався звичайний заколот: позачергове засідання, на якому не дотримуючись закону вводять додаткового депутата, бо бракує того голосу. Якщо насправді міський голова порушує права і свободи громадян, то яка потреба розглядати це на позачерговому засіданні, а не на черговому. Йдеться мова про ті дії, які стосувалися попередніх повноважень. Нема про що говорити. Це все має ознаки заколоту", - повідомила правозахисниця.

Зараз ви читаєте новину «Суд не поновив Сергія Одарича на посаду мера ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути