четвер, 23 травня 2013 19:33

Павленко перевірив у Вінниці, як забезпечують ліками онкохворих дітей
18

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

Уповноважений з прав дитини 38-річний Юрій Павленко сьогодні у Вінниці подивився онкогематологічне відділення дитячої обласної клінічної лікарні. Він захотів перевірити, як витрачаються гроші на лікування дітей і чи в повній мірі їх забезпечують ліками.

У палатах цікавився у матерів чи купують ліки за свій рахунок чи допомагають медики. Ті зізнавалися, що трохи підтримують лікарі, але доводиться самотужки шукати ліки навіть за межами області.

"Президент доручив перевірити чи стовідсотково забезпечують ліками дітей хворих на онко- та онкогематологічні захворювання. Попередній аналіз показав, що Міністерство охорони здоров'я і обласні адміністрації виконують це завдання не в повній мірі і робота є недостатньою. А дитина стовідсотково має лікуватися за державні гроші і частково гроші на це повинні виділяти з місцевих бюджетів, - наголосив Павленко. - В батьків не має боліти голова, де знайти гроші на ліки, у кого їх просити і куди звернутися до благодійного фонду. Це все має залишитися в минулому. Краще хай мама думає, щоб дитина видужала. Їй треба лиш перейматися, як покращити харчування дитини, оскільки у неї ослаблений імунітет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі обвалився триповерховий будинок, під завалами люди

Уповноважений з прав дитини наголосив, що медичні препарати для дітей мають закуповуватися вчасно, виходячи з потреб дитини, а не з можливостей чиновників.

"Лікарі мають вчасно виявляти захворювання, а не на пізніх стадіях, коли практично нічого не можна вдіяти, незалежно чи дитина живе в селі чи в місті," - зауважив Павленко.

Також він поцікавився, як вінницькі чиновники переймаються здоров'ям дітей області.

"Як і нинішня, так і попередня влада нас чує і розуміє. Треба якесь обладнання - вони знайдуть гроші і куплять. Ось намагаємося відремонтувати усі відділення. Якщо не будуть підтримувати, то по відношенню до дитячої лікарні, вони будуть мати гріх," — запевнила заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Оксана Моравська.

Зараз ви читаєте новину «Павленко перевірив у Вінниці, як забезпечують ліками онкохворих дітей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути