четвер, 06 січня 2022 14:38

Суд наклав арешт на все майно й активи Порошенка

Суд наклав арешт на все майно й активи Порошенка
Розгляд клопотання тривав 5 год. Засідання було призначене на 09:30. Фото: УНІАН

Печерський суд Києва наклав арешт на майно п'ятого президента й лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Відповідну ухвалу оголосили під час судового засідання 6 січня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Клопотання прокурора про накладення арешту на майно задовольнити", - ідеться в документі.

Суддя, яка оголошувала ухвалу під час засідання, перелічила все майно й активи п'ятого президента, які арештують. Серед них квартири у Вінниці й Києві, садиба в Козині, земельні ділянки, акції у кількох приватних компаніях.

"Ухвала підлягає негайному виконанню слідчим прокурором. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції", - наголосила суддя.

Додала, що оприлюднення повного тексту ухвали призначене на 12:00 14 січня 2022 року.

Печерський суд не має права розглядати клопотання слідчих ДБР, оскільки Головне слідче управління Бюро здійснює фактичну діяльність у Шевченківському районі Києва, заявив адвокат Порошенка Ігор Головань і нагадав хронологію подання клопотання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники дисидентського руху закликали президента зупинити справи проти Порошенка

"Учора (5 січня. - Gazeta.ua) приблизно о 17:00 Іван Чорний, адвокату нашого адвокатського об'єднання, надходить смс-повідомлення, що якесь клопотання про арешт майна призначено на 9:30. Ми приїжджаємо сьогодні о 9:30. Звичайно, ніхто Петру Порошенку не повідомляв і навіть не намагався, оскільки всі знають - він перебуває за межами України. З'явившись сюди, ми побачили, що три прокурори, чиїх документів ми ще не бачили, представили клопотання про арешт майна Порошенка", - зазначив адвокат.

Головань повідомив, що відвід судді, про який заявили адвокати п'ятого президента, розглянули миттєво й без їхньої участі.

"Відвід розглянули блискавично. Нас повідомили про розгляд через 10 хвилин після того, як уже розглянули. І суддя попри норми закону рухається в пришвидшеному режимі до ухвалення якогось рішення", - заявив Головань.

Він також повідомив, що адвокати Порошенка звернулися до Київського апеляційного суду щодо порушення територіальної підсудності в цій справі.

"Ми побачили пакунок документів. Щодо якості цих документів, ми переконані, що це сміття. Але ж цього сміття - дві товсті теки. Сторінок 500, а то й більше. І нам, познущавшись із нашого великого адвокатського стажу, суддя "нарізала" цілу годину на те, щоб ми ознайомилися із цими документами й заперечили. Це порушує норми Європейської конвенції", - наголосив адвокат.

Петра Порошенка підозрюють у скоєнні державної зради й сприянні діяльності терористичних організацій ЛДНР. Про підозру йому повідомили 20 грудня.

У Facebook Порошенко повідомляв, що перебуває в Туреччині. Незабаром записав відео, у якому заявив, що команда президента Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".
В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт підозрюваного з альтернативою застави 1 млрд грн.

Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня і готується до зустрічі з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

Зараз ви читаєте новину «Суд наклав арешт на все майно й активи Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути