вівторок, 30 серпня 2011 13:16

Спецтема: 20 років незалежності!

Стецьків піде до міліції, аби заявити про злочини правоохоронців на День Незалежності

Стецьків піде до міліції, аби заявити про злочини правоохоронців на День Незалежності

"Нунсівець" Тарас Стецьків двічі отримував повістку на допит до міліції щодо події 24 серпня. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Мені буде цікаво піти, щоб послухати, що буде говорити слідчий. Мав з'явитися сьогодні, але пояснив їм, що, на жаль, не можу їх ощасливити, бо тільки доїжджаю до Києва. Завтра піду, якщо вони захочуть", - зазначив політик.

"Я є одним із тих, чий підпис стоїть під заявкою до Київміськадміністрації. На допиті будуть питати, де я стояв, чи брав участь у сутичках, що бачив. Я буду заявляти про злочин з боку міліції, яка не пустила мирних людей пройти вулицею Володимирською. Буду вимагати притягнути до відповідальності тих керівників, які дали таку команду", - наголосив Стецьків.

За його словами, влада показує грубу силу і те, що для неї не існує авторитетів, тому будуть покарані всі. "Таку поведінку влада демонструє не вперше. На прикладі депутатів хочуть показати, як будуть розправлятися із учасниками масових акцій протесту. Міліція отримала команду наказати і тупо її виконує. Ця справа не варта виїденого яйця", - додав депутат.

Стецьків припускає, що теоретично з депутатів для розслідування справи можуть зняти недоторканість.

З ним погодився "нунсівець" Олесь Доній. "Ця справа виглядає абсурдною. Викликають з двох причин. По-перше, це один із елементів залякування суспільства: всі будуть бачити, що навіть народних депутатів тягають до міліції. По-друге, намагаються технологічно вибивати із активної діяльності опозиційних діячів. В Україні роздуті міліцейські штати. Тому частину міліціонерів, яким немає чого робити, кидають на те, щоб забрати час у опозиціонерів", - пояснив він.

Доній також розповів, що піде на допит сьогодні на 15.00.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що міліція викликала на допит народного депутата від парламентської фракції БЮТ Володимира Яворівського, нардепів із фракції НУ-НС В'ячеслава Кириленка, Олеся Донія та заступника голови партії "БЮТ - "Батьківщина" Олександра Турчинова.

Політиків викликали на допит у рамках розслідування кримінальної справи щодо подій на День незалежності у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Стецьків піде до міліції, аби заявити про злочини правоохоронців на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути