пʼятниця, 26 серпня 2011 17:02

Спецтема: 20 років незалежності!

Донія викликали до міліції через акцію на День незалежності

Донія викликали до міліції через акцію на День незалежності

Одного з активістів акції опозиції на День незалежності народного депутата від НУ-НС Олеся Донія викликають на допит до міліції.

Про це політик повідомив у своїй сторінці на facebook, де також висловив припущення, що цей виклик пов'язаний зі святкуванням Дня незалежності.

У коментарі Gazeta.ua, він наголосив, що у влади зараз мета одна - обмежити діяльність опозиції.

"В Україні понад 30 тисяч міліціонерів. У жодній країні Євросоюзу на душу населення немає такої кількості міліціонерів, як у нас. Частина з них ловлять злочинців, а частина - дармоїди. Ці понад 30 тисяч людей - це прихована форма безробіття. Водночас це один із засобів зменшення активності опозиції - відкрити безліч справ і по кожній справі тягати опозицію", - наголосив Доній.

Він також наголосив, що влада намагається залякати опозицію.

"У нас абсолютно вибіркове визначення не тільки суду, а й міліції та прокуратури. Від них, на жаль, можна очікувати все, що завгодно. Наразі йде просто залякування та забирання часу. Це одна з технологій", - зазначив політик.

Доній також переконаний, що влада намагається створити режим на зразок Білорусі чи Росії. У той же час, за його словами, опозиція налаштована на створення демократичної держави.

"В даному випадку ми бачимо зіткнення інтересів. Одна з ліній мусить перемогти - або Україна стане Європейською правовою державою, або тут все закатають катком і буде побудована корупційна, авторитарна держава",- наголосив Доній.

Нагадаємо, що 24 серпня на вул.Володимирівський між представниками опозиції та міліцією сталася сутичка. Згодом представники МВС неодноразово заявляли про ймовірне порушення кримінальних справ проти активістів акції.

Нещодавно також стало відомо, що на допит вже викликали кількох членів ВО "Свобода" - заступника голови київської міської організації цього об'єднання Руслана Андрійка та активіста організації Едуарда Ігольнікова. Також повістку принесли і координатору руху "Спільна справа" Олександру Данилюку.

Зараз ви читаєте новину «Донія викликали до міліції через акцію на День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути