Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 15:53

Активістів акції опозиції на День незалежності почали викликати на допити

Активістів акції опозиції на День незалежності почали викликати на допити

Координатора руху "Спільна Справа" Олександра Данилюка, який виступив співорганізатором акції протесту опозиції в День Незалежності, викликають на допит.

Про це повідомляє прес-служба громадянського руху "Спільна Справа".

За її даними, 25 серпня о 23:10 у двері квартири Данилюка постукали дві людини в цивільному. Вони представились працівниками карного розшуку Головного управління МВС у м.Києві і повідомили, що мають вручити йому повістку про допит по справі №20-3986 щодо організації акції протесту 24 серпня.

Данилюк відмовився відкривати двері, пославшись на те, що відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України такі дії як вручення повісток не вчиняються в подібний час. Після нетривалого діалогу через двері помешкання міліціонери пішли.

Данилюк вважає, що безпідставно обмеживши право прихильників опозиції на мирні зібрання та спровокувавши окремих учасників акції на агресію, коли проти них було застосовано сльозогінний газ, влада готується розпочати чергову хвилю незаконних переслідувань своїх опонентів.

Тим часом, у ВО "Свобода" також повідомляють про те, що їхніх активістів викликають на допити. Зокрема йдеться про заступника голови київської міської організації цього об'єднання Руслана Андрійка та активіста організації Едуарда Ігольнікова.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає виклик їхніх активістів на допити політичним тиском і намаганням відволікти людей від організаційної роботи, повідомляє прес-служба партії.

"24 серпня влада показала, що вона не збирається виконувати навіть рішення суду, яке сама ж і замовила. Режим Януковича навіть у цей день продемонстрував свою окупаційну сутність. Тож зараз влада силкується відігратися на патріотах, намагаючись залякати активних, організованих українців", - зазначив голова Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Активістів акції опозиції на День незалежності почали викликати на допити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути