вівторок, 17 квітня 2007 13:26

Станік не проти поділитися з Наливайченко хабарем (ФОТО із зали суду)

 Суддя КС-доповідач у справі щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту Сюзанна Станік заявляє про безпідставність звинувачень щодо неї збоку СБУ.

"Я не люблю виправдовуватись, і тому буду говорити чесно – ніяких підстав, справедливих, а тим більше моральних, у Служби безпеки давати таку публічну інформацію відносно судді, а особливо судді Конституційного Суду, немає", - сказала Станік.

При цьому вона порадила в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку "читати Конституцію та процесуальне законодавство, де визначено, коли, хто і як дає пояснення".

"Пане Наливайченко, якщо це все є (майно, яке, за даними СБУ, було подаровано родичам Станік), якщо ви знаєте, де воно є, я з вами поділюся – половина буде вам, а половина мені", - сказала Станік.

На її думку, за допомогою подібних звинувачень дехто з учасників процесу намагався спонукати її до самовідводу. Водночас вона також заявила, що в жодному разі не оголошуватиме про самовідвід і працюватиме далі згідно з присягою.

Під час засідання Конституційний суд також прийняв протокольну ухвалу, згідно з якою, працюватиме кожного дня, крім вихідних до 27 квітня. За таке рішення проголосували 11 суддів, 6 висловились проти.

При цьому згідно з документом, суд має право продовжити надалі розгляд справи, якщо буде така необхідність.

При обговоренні цього частина суддів вважали, що така ухвала визначає не порядок розгляду матеріалів, на чому наполягала суддя-доповідач, а порядок проведення засідань, що на думку окремих суддів, іде в розріз з регламентом роботи КС.

Після прийняття ухвали головуючий об"явив перерву до 14:00, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Станік не проти поділитися з Наливайченко хабарем (ФОТО із зали суду)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути