Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 21:15

Стан Луценка значно погіршився, однак він готовий голодувати, допоки не змінять запобіжний захід

Стан Луценка значно погіршився, однак він готовий голодувати, допоки не змінять запобіжний захід

Стан екс-міністра з внутрішніх справ Юрія Луценка сьогодні значно погіршився, але він може рухатися по палаті.

Крім того він готовий і надалі голодувати до зміни запобіжного заходу щодо нього.

Про це під міською клінічною лікарнею, де утримується екс-міністр заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

"Його зовнішній вигляд свідчить про те, що людина втратила вагу. На сьогоднішній день він втратив близько 20 кг.", - сказала Карпачова.

За її словами на запитання про те, як себе почуває Луценко, той відповів, що саме сьогодні він став себе почувати набагато гірше. " Він сказав, що сьогодні стався перелом у його стані. Це позначилося, за його словами, у підвищенні слабкості. Він каже, що навіть читати в нього не має бажання", - підкреслила Карпачова.

Водночас, на її думку Юрій Луценко тримається і гумору не втрачає. "Він просив не коментувати його стан здоровя. Він сказав, що я не Ленін, і не Сталін, і не хочу щоб коментарі про мій стан здоров'я друкувалися в газетах. Він просив, щоб його фізичний стан коментувала лише дружина. Омбудсмен також підкреслила, що прохання Луценка про передачу книжок і телевізора залишається відкритим.

За її словами камера, в якій перебуває Луценко на трьох осіб. Вона пам'ятає, як у цій палаті раніше люди були прикуті до ліжок: "Зараз цього там не має, але дві людини охороняють палату. Луценко не в реанімації, він у звичайній палаті, він рухається, має таку можливість, але звичайно хоче, щоб була якась інформація ззовні".

Карпачова повідомила, що при ній у Луценка взяли кров з пальця і повезли його на процедуру обстеження, зробили ехографію. "Його позиція полягає в тому, що він продовжує голодування і буде голодувати до зміни запобіжного заходу на непов'язаний із позбавленням волі", -резюмувала Карпачова.

Зараз ви читаєте новину «Стан Луценка значно погіршився, однак він готовий голодувати, допоки не змінять запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути