пʼятниця, 10 травня 2013 23:28

США звинуватили сирійського президента у звірячих вбивствах

США звинуватили сирійського президента у звірячих вбивствах
Джон Керрі. Фото: www.gazeta.ru

Влада США має вагомі докази застосування газу режимом сирійського президента Башара Асада, повідомив у п'ятницю держсекретар США Джон Керрі на прес-конференції, що транслювалася на веб-сайті держдепу.

"На мою думку, не доводиться сумніватися в тому, що цей бій (у Сирії - ред.) відбувається через жахливий вибір, який зробив правлячий режим Асада, який готовий вбивати свій народ (число загиблих становить від 70 тис. до 100 тис. осіб), застосовувати газ (у нас є вагомі докази його використання), по-звірячому вбивати людей за допомогою ракет типу "Скад" і артилерії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН підозрюють, що повстанці використовували хімічну зброю

За словами Керрі, політична воля і готовність до компромісів сприятимуть врегулюванню сирійського конфлікту мирним шляхом.

"Якщо буде спільна політична воля, і люди будуть готові до того, щоб розважливо йти на компроміси, то можна буде просуватися вперед для пошуку мирного врегулювання конфлікту", - підкреслив він.

"Люди, які сядуть за стіл переговорів, повинні визнати, що в перехідному уряді Сирії не буде Асада, так як відповідно до умов угоди першої конференції в Женеві перехідний уряд має бути обраний за взаємною згодою сторін. Очевидно, що опозиція ніколи не погодиться з тим, що в ньому буде Асад", - додав держсекретар.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили сирійського президента у звірячих вбивствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути