понеділок, 06 травня 2013 10:58

Після обстрілу передмістя Дамаска Асад націлив свої ракети на Ізраїль

Після обстрілу передмістя Дамаска Асад націлив свої ракети на Ізраїль
Фото: www.itar-tass.com

Сирія після обстрілу передмістя Дамаска націлила свої ракети на Ізраїль, повідомляє в неділю, 5 травня, газета Jerusalem Post, посилаючись на інтерв'ю високопоставленого представника режиму Башара Асада одному з ліванських телеканалів.

Напередодні, нагадує видання, міністр інформації Сирії Омран Зоабі попередив, що ракетний удар по передмістю Дамаска "відкрив двері для будь-яких можливостей". У свою чергу заступник міністра закордонних справ Сирії Файзал Мекдад в інтерв'ю CNN заявив, що Дамаск розцінює нанесений ВПС Ізраїлю удар "як оголошення війни" і має намір вжити у відповідь заходи, не ставши уточнювати, якими саме вони будуть.

Влада Сирії заявляє, що в ніч на 5 травня Ізраїль завдав удару по дослідницькому центру у передмісті Дамаска - Джамраї. Днем раніше ізраїльські джерела повідомили, що ВПС Ізраїлю знищили на території Сирії партію ракет, які імовірно призначалися для ліванської ісламістського угруповання "Хізбалла".

Офіційно влада Ізраїлю відмовилася якось коментувати повідомлення про ракетні удари, нанесені по території Сирії на початку травня. При цьому стало відомо, що Ізраїль на тлі заяв про обстріл сирійської території розгорнув дві батареї протиракетної системи "Залізний купол" для захисту населених пунктів на півночі країни, побоюючись погіршення ситуації в регіоні.

У січні 2013 року Сирія вже звинувачувала Ізраїль у ракетному ударі по дослідницькому центру в Джамраї. Тоді, за даними Дамаска, загинули двоє співробітників центру і був заподіяний значний матеріальний збиток.

 

Зараз ви читаєте новину «Після обстрілу передмістя Дамаска Асад націлив свої ракети на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути