пʼятниця, 10 травня 2013 21:40

Лавров заспокоїв Ізраїль з приводу поставок зброї до Сирії

Лавров заспокоїв Ізраїль з приводу поставок зброї до Сирії
Фото: obozrevatel.com

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не збирається укладати з Сирією нові контракти про постачання зброї. Про це 10 травня повідомляє агентство РІА Новини. Раніше в американській пресі з'явилися повідомлення, що Росія здійснює поставки комплексів ППО С-300 в Сирію, що викликало невдоволення Ізраїлю і США.

У той же час, за словами Лаврова, Росія завершить постачання за підписаними раніше контрактами, не ставши уточнювати, чи стосуються вони С-300. Міністр лише підкреслив, що мова йде про протиповітряних системах.

"Це не заборонено жодними міжнародними нормами, це оборонна зброя", - цитує слова глави МЗС агентство ІТАР-ТАСС. За допомогою систем протиповітряної оборони Сирія зможе захистити себе від ударів з повітря, що "не є зовсім вже фантастичним сценарієм", підкреслив Лавров.

У середу, 8 травня, в американській пресі з'явилися повідомлення про те, що Росія отримала від Дамаска частину грошей і почала поставляти Сирії С-300. При цьому в ряді видань вказувалося на те, що контракт між двома країнами був підписаний ще в 2010 році.

Інформація про поставки, спочатку отримана Ізраїлем, викликала різку реакцію як в Єрусалимі, так і у Вашингтоні. Державний секретар США Джон Керрі закликав Росію не підтримувати режим Башара Асада, відзначає The Washington Post.

Влітку 2012 року в російській пресі публікувалася інформація про те, що Росія відмовилася від поставок С-300 до Сирії, де вже йшла громадянська війна, "за вказівкою зверху". При цьому стверджувалося, що у Нижегородського машинобудівного заводу, який входить до концерну "Алмаз-Антей", у звіті за 2011 рік був зазначений контракт на постачання С-300 Дамаску. Чи були потім відновлені ці поставки чи ні, і чи був розірваний контракт, не повідомлялося.

Зараз ви читаєте новину «Лавров заспокоїв Ізраїль з приводу поставок зброї до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути