субота, 04 травня 2013 16:42

Сирійська опозиція повідомляє про 200 убитих осіб внаслідок різанини

Сирійська опозиція повідомляє про 200 убитих осіб внаслідок різанини
Фото: islamnews.ru

Cотни сирійців залишають рідні будинки у прибережних районах після повідомлень про масові вбивства. Активісти опозиції повідомили, що урядові війська вбили сотні людей у ??селі Аль-Байда та місті Баніяс на північному заході країни.

За даними базованого в Лондоні сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, десятки жителів аль-Байди і Баніяс були застрелені, заколоті ножами або спалені заживо. Активісти стверджують, що жертвами різанини в селі Аль-Байда стали 50 людей, а в Баніясі близько 200 осіб. На наданому активістами відео видно скривавлені тіла дітей і жінок, деякі - з численними кульовими пораненнями.

Аль-Байда - переважно сунітське село, розташоване в районі, більшість жителів якого - члени секти алавітів. До цього неортодоксального відгалужування шиїтського ісламу належить і сім'я Асадів.

"Російська служба ВВС" з посиланням на кореспондента в Лівані повідомляє, що сотні сімей з Баніяс рухаються на південь до портового міста Тартус, але урядові війська заблокували доступ до міста.

Державні ЗМІ поклали відповідальність за інцидент на тих, кого вони називають "терористами". Головна опозиційна група звинуватила уряд у "масовій різанині". Масове вбивство скоїли урядові війська за підтримки лояльних Асаду збройних угруповань, відомих як "шабіха", відзначають правозахисники.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська опозиція повідомляє про 200 убитих осіб внаслідок різанини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути