середа, 01 травня 2013 11:50

Хезболла заявила, що не допустить повалення режиму Асада

Хезболла заявила, що не допустить повалення режиму Асада

Лідер радикального ліванського угруповання "Хезболла" заявив, що у Сирії є "справжні друзі, які не допустять того, щоб країна опинилася в лапах" США, Ізраїлю або ісламських екстремістів.

Лідер ліванських бойовиків з руху Хезболла Хасан Насралла заявив, що сирійським повстанцям не вдасться повалити режим Башара Асада військовим шляхом.

Насралла заявив, що в регіоні у Сирії є "справжні друзі", які не допустять того, щоб країна потрапила "у руки Сполучених Штатів, Ізраїлю та екстремістських угруповань".

"Ця битва довга, проте, ми запевняємо вас, що ви не скине правлячий режим військовим шляхом", - сказав він, звертаючись до сирійським повстанцям.

Також лідер Хезболли підтвердив, що бійці руху брали участь у конфлікті в Сирії на боці урядових військ. Він заявив, що так як повстанці неодноразово планували акції із захоплення прикордонних поселень, населених ліванцями, з боку "Хезболли" "було нормальним запропонувати всю можливу і необхідну допомогу" сирійської урядової армії.

Раніше сирійські повстанці неодноразово звинувачували Хезболлу і влади Ірану у відправці до Сирії збройних загонів на допомогу Башару Асаду. Однак до теперішнього часу Хезболла цю інформацію не підтверджувала.

Громадянська війна в Сирії триває вже більше двох років. Її жертвами, за даними ООН, стали близько 70 тисяч людей, мільйон сирійців стали біженцями.

Нагадаємо, конфлікт між сирійською владою та опозицією почався в березні 2011 року і переріс у масштабну громадянську війну. Західні влади підтримують повстанців, незважаючи на те, що авангард їх загонів складають пов'язані з "Аль-Каїдою" угруповання. Офіційний Дамаск заявляє, що бореться з добре озброєними бойовиками, підтримка яким надається ззовні.

За час війни в Сирії загинули щонайменше 70 тисяч людей, більше мільйона сирійців стали біженцями

Зараз ви читаєте новину «Хезболла заявила, що не допустить повалення режиму Асада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути