субота, 04 травня 2013 11:59

Ізраїль завдав авіаудари по Сирії - ЗМІ

Ізраїль завдав авіаудари по Сирії - ЗМІ
Фото: globallookpress.com

У ніч з четверга на п'ятницю ВПС Ізраїлю завдали авіаудару по об'єктах на території Сирії. Про це повідомив цілий ряд американських джерел, серед яких телекомпанія CNN і агентство АР.

Телекомпанія NBC з посиланням на власне джерело в американських службах безпеки повідомляє про удар по сирійській території як про підтверджений факт. За даними телеканалу, метою удару, судячи з усього, були системи для запуску оснащених хімічними боєголовками ракет. За іншою версією, був атакований конвой зі зброєю, що йшов з Сирії в Ліван, що представляє загрозу для Ізраїлю.

Сайт Politico повідомляє, що одним з тих, хто підтвердив інформацію про завдану Ізраїлем щодо Сирії ударі був старший сенатор-республіканець від Південної Кароліни Ліндсі Грем, що входить до складу комітету Сенату США з питань збройних сил. Заява була зроблена ним у ході щорічного заходу по збору коштів для Республіканської партії.

Відповідно до джерел CNN, інформація була отримана під час збору даних про польоти ізраїльських ВПС над територією Лівану. Одне з джерел повідомило, що, швидше за все, для нанесення удару ізраїльські бойові літаки не вторгалися в повітряний простір Сирії. Проте на даний момент спецслужби не можуть підтвердити, чи був удар завданий з повітряного простору Лівану.

Як передає NEWSru Israel, прес-служба ЦАХАЛу відмовилася коментувати інформацію про наліт. При цьому представник посольства Ізраїлю в США Аарон сагу заявив: "Ізраїль зробить все необхідне для запобігання переправлення сирійської зброї терористичним організаціям. Ми робили це в минулому, будемо робити і в майбутньому".

Нагадаємо, що минулого разу ізраїльські ВПС завдали удару по сирійській території в ніч на 30 січня цього року. Як і цього разу, першими інформацію про удар повідомили американські ЗМІ. Тоді в результаті авіаудару була знищена автоколона, в якій знаходилися ракети SA-17, призначені для "Хізбалли". Також було завдано значної шкоди центру CERS, де розроблялася хімічна та біологічна зброї.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль завдав авіаудари по Сирії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути