четвер, 15 червня 2017 16:07

США повернули вкрадені поплічниками Януковича півмільйона доларів

США повернули вкрадені поплічниками Януковича півмільйона доларів
США повернули Україні понад $500 тис., які вивели закордон колишні керівники Міністерства юстиції. Фото: kievcity.gov.ua

США повернули Україні понад $500 тис., які вивели за кордон колишні керівники Міністерства юстиції режиму Віктора Януковича.

Про це написав генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

"Сьогодні департамент міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України у тісній співпраці з департаментом юстиції США забезпечив повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США.

Це - кошти, розтрачені колишнім керівництвом Мін'юсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з американською фірмою.

Генпрокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 КК України", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єр їздив у Монако до соратника Януковича

Раніше ГПУ розслідувала кримінальне провадження за підозрою колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та її заступника Юрія Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також статтею 366 Кримінального кодексу – це службове підроблення.

Йшлося про заволодіння коштами держбюджету на 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «США повернули вкрадені поплічниками Януковича півмільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути