пʼятниця, 09 червня 2017 11:37

Віце-прем'єр їздив у Монако до соратника Януковича

Віце-прем'єр Володимир Кістіон їздив на форум у Монако, організатором якого був колишній міністр екології режиму Януковича Микола Злочевський.

  Віце-прем'єр Володимир Кістіон на засіданні парламенту 9 червня: "С паном Злочевським було фотографування після панелі".
Віце-прем'єр Володимир Кістіон на засіданні парламенту 9 червня: "С паном Злочевським було фотографування після панелі".

Про це на годині запитань до уряду заявив народний депутат Ігор Луценко.

Він повідомив: "2 червня ви відвідали захід, організований компанією Burisma у Монте-Карло. Це компанія Злочевського, одного із найбільших бандитів епохи Януковича. Котрий грабував, будучи чиновником, українські надра, бюджет. Навіщо ви туди поїхали?".

Віце-прем'єр пояснив свою участь у форумі.

"Дійсно, 2 червня в Монако відбувся енергетичний форум. Його організатором виступав Інститут Адама Сміта. Хто був учасником цього форуму, мені було невідомо перед участю в заході", - відповів урядовець.

Водночас Кістіон зауважив, що фотографувався зі Злочевським.

Автор: facebook.com/natalie.sedletska
  Віце-прем'єр Володимир Кістіон разом із екс-міністром екології Миколою Злочевським (третій зліва) на форумі у Монако.
Віце-прем'єр Володимир Кістіон разом із екс-міністром екології Миколою Злочевським (третій зліва) на форумі у Монако.

"С паном Злочевським було фотографування після панелі. Якщо ви звернули увагу, там був присутній і принц Монако, і екс-президент Польщі Олександр Квасьневський", - заявив віце-прем'єр.

Кістіон розповів, що на форумі обговорювали питання будівництва "Північного потоку-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друг Порошенка прокоментував фото з міністром Януковича

Микола Злочевський - власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України "Бурісма". Вона про­довжує працювати. Був народним депутатом трьох скликань, міністром екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова, заступником секретаря Ради нацбезпеки і оборони в часи Януковича. Його статки оцінюють у $97 млн.

16 січня позаторік Генпрокуратура оголосила Злочевського в розшук. Арештували $23 млн із рахунків його компанії у Великій Британії. Згодом кошти розблокували. Екс-міністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн. Суд арештував кілька десятків свердловин у п'яти областях. 13 вересня минулого року Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру припинити розшук Злочевського.

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр їздив у Монако до соратника Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути