вівторок, 19 лютого 2013 05:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Сьогодні Тимошенко не привезуть до Києва

Сьогодні Тимошенко не привезуть до Києва
Фото: mignews.com.ua

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не буде етапована до Київського апеляційного суду для участі в допиті свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, оскільки допит, призначений в рамках досудового слідства на 19 лютого, не відбудеться.

Про це повідомила Державна пенітенціарна служба України (ДПтС).

Зокрема, як зазначили тюремники, учора на ім'я керівництва Качанівської колонії від засудженої Тимошенко надійшло одразу декілька заяв. В одній заяві засуджена знову заявила про порушення її прав, хоча визнала, що лише жінки здійснюють її охорону.

"Це надзвичайно важлива для нас інформація, адже співробітникам пенітенціарної служби знадобилося щонайменше декілька місяців, щоб переконати засуджену у тому, що лише жінки здійснюють її охорону", - наголосили у пенітенціарній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко назвав головну причину ізоляції Тимошенко

Крім того, у цій же заяві Тимошенко знову вимагає прибрати камери спостереження, які розташовані в палаті, "де вона, до речі, досі не перебуває".

"І це не дивлячись на те, що із рішенням суду, яке підтверджує законність дії ДПтС стосовно здійснення відео нагляду засудженої, вона неодноразово вже була ознайомлена", - зауважили тюремники.

Також на ім'я керівництва колонії надійшла ще одна заява Тимошенко про її бажання брати участь у судовому засідання, що заплановане на 19 лютого в Апеляційному суді м. Києва, де має відбутися допит одного зі свідків у справі щодо організації замовного вбивства народного депутата Щербаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Щербань дасть свідчення проти Тимошенко - ЗМІ

Разом з тим, допит свідка цього дня не відбудеться через неможливість прибути йому внаслідок хвороби.

"Ця інформація була доведена до відома засудженої. У зв'язку з цим, необхідність в етапуванні Тимошенко відсутня", - підсумували у ДПтС.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Тимошенко не привезуть до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути