неділя, 17 лютого 2013 23:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Новий суд над Тимошенко може спровокувати процеси над соратниками Януковича

Новий суд над Тимошенко може спровокувати процеси над соратниками Януковича
Фото: tvi.ua

Новим судом над Юлією Тимошенко влада відкрила "скриню Пандори".

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив журналіст Сергій Висоцький.

Експерт, зокрема, переконаний, що процесом над Тимошенко влада розпочала небезпечну практику, котра може зачепити і нинішніх соратників президента Віктора Януковича.

"Суд над Тимошенко відкриває "скриню Пандори". Тому що ми починаємо переглядати підсумки процесів, які відбувалися у 1990-х роках", - зазначив Висоцький.

Він уточнив, що йдеться про злочини, пов'язані із клановим розподілом та їхніми сегментаціями, накопиченням первинного капіталу та власності.

На думку журналіста, після розслідування убивства Щербаня можна запроваджувати кримінальні справи і на соратників Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Тимошенко пояснив, наскільки підступною є справа Щербаня

"Мені здається, що бенефіціари влади, які спонсорують Януковича, мають чітко це розуміти. Фактично після Тимошенко можна підняти і їхні справи", – наголосив Висоцький.

Нагадаємо, у січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації 1996 року умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня угрупованню кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий суд над Тимошенко може спровокувати процеси над соратниками Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути