понеділок, 18 лютого 2013 10:53

Проти Тимошенко порушать ще одну справу?

Проти Тимошенко порушать ще одну справу?
Юлія Тимошенко Фото: facebook.com

Українська влада може використовувати співвласника мережі ресторанів "Козирна карта" Андрія Задорожного, як ключового свідка у ще одній справі проти Юлії Тимошенко. Про це пише хорватська газета "Jutarnji list", повідомляє "Фокус".

"Перед українськими спецслужбами, як говориться в заяві адвоката Задорожного, поставлено завдання "накинути" їй ще кілька років тюремного ув'язнення, а український полонений (Андрій Задорожний), який вже півроку перебуває у в'язниці Осієк і бореться проти екстрадиції, повинен послужити їм для виконання цієї мети", - пише "Jutarnji list".

Видання нагадує, що Задорожний був затриманий в Хорватії в липні 2012 року на підставі міжнародного розшуку, оголошеного українським бюро Інтерполу.

Українська влада попросила його видачі. 18 вересня місцевий суд ухвалив рішення екстрадувати бізнесмена, проте його захист оскаржила це рішення у Верховному суді.

"У тому випадку, якщо Верховний суд Хорватії прийме рішення про екстрадицію, і мого клієнта видадуть Україні, існує велика ймовірність того, що він не зможе себе адекватно захищати в органах правосуддя України, де існує реальна загроза його життю і здоров'ю", - підкреслив український адвокат Задорожного Олександр Тищенко.

Захист бізнесмена відзначає, що Задорожного звинувачують на підставі доказів, зібраних СБУ, в махінаціях з банком "Родовід" і в не поверненні мільйонного кредиту. Адвокати заявили, що кримінальну справу проти Задорожного порушено з метою заволодіти його майном, а також з політичних мотивів.

"Це лише один із способів чинити на нього тиск, щоб він відмовився від свого бізнесу в Україні та щоб дав потрібну інформацію про причетність колишнього заступника Тимошенко А.А. Шепелєва у махінаціях з "Родовід" банком", - заявив адвокат.

"Якби він свідчив в українському суді по настановах СБУ, обвинувачення могло б звинуватити і Юлію Тимошенко у співучасті в розкраданні коштів "Родовід" банку", - цитує адвоката Тищенко "Jutarni list".

Тищенко переконаний, що в разі видачі Задорожного будуть вимагати "необхідні" докази проти Шепелєва та Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко порушать ще одну справу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути