середа, 22 грудня 2021 14:41

"Слуги народу" хочуть знищити Суспільне - заява компанії

"Слуги народу" хочуть знищити Суспільне - заява компанії
Відбувається спроба влади взяти під контроль перед виборами єдине незалежне національне медіа. Фото: @suspilne.media

У президентській фракції "Слуга народу" хочуть знищити Суспільне.

Про це заявила компанія "Суспільне мовлення".

Там нагадали про законопроєкт народного депутата від "СН" Олега Дунди щодо створення Державного інформаційного концерну телебачення і радіомовлення.

Це суперечить не лише законодавству України й обраному курсу роздержавлення ЗМІ, а й зобов'язанням України перед Радою Європи, повідомив мовник.

Також нагадали, що Дунда є членом Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування, а не членом профільних комітетів у сфері інформаційної політики/свободи слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти звернулися до каналу "Дом" через Пальчевського, який "возз'єднувався" у Скабеєвої

"Незалежне суспільне мовлення - це основа будь-якої демократичної країни. Про це свідчить досвід розвинених країн. Такий позитивний вплив почав створювати український суспільний мовник.

Незалежна медіакомпанія навчилася виживати в умовах хронічного недофінансування, зокрема завдяки підтримці міжнародних партнерів", - ідеться в заяві.

"До тиску гривнею влада додала тиск "захистом нашого інформаційного поля", пропонує маніпуляціями й пропагандою боротися з маніпуляціями й пропагандою ворога.

Ініціатива пана Дунди схожа на спробу до наступних виборів взяти під власний контроль єдине незалежне національне медіа.

Сподіваюся, що представники політичних сил і громадянське суспільство нададуть оцінку законопроєкту №6430 і спробам знищення незалежного Суспільного", - заявив голова правління Суспільного Микола Чернотицький.

Суспільне - це найбільша незалежна медіакомпанія України. 100% акцій АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" належать державі. Однак державні органи не керують Суспільним і не визначають редакційної політики. У цьому полягає головна відмінність державного медіа від суспільного.

"Суспільне належить українському народу й фінансується з податків усіх громадян", - повідомляє компанія.

Минулого тижня у форматі телемарафону запрацював державний канал "Рада". На ньому працюють колишні ведучі телеканалів, пов'язаних із підозрюваним в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У чотирьох фракціях обурювалися роботою парламентського каналу.

"Радою" займається колишній продюсер підсанкційних телеканалів "112 Україна" і NewsOne Олексій Семенов.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" хочуть знищити Суспільне - заява компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути