четвер, 16 грудня 2021 17:02

Журналісти звернулися до каналу "Дом" через Пальчевського, який "воз'єднувався" у Скабеєвої

Журналісти звернулися до каналу "Дом" через Пальчевського, який "воз'єднувався" у Скабеєвої
Пальчевський в ефірі кремлівського телеканалу в Москві розповідав про "воз'єднання".

Державний телеканал "Дом", який фінансується за кошти українських платників податків, закликали відмовитися від запуску токшоу з Андрієм Пальчевським.

Заяву опублікувала Незалежна медійна рада.

Із кінця 2018 року Пальчевський активно фігурував у прокремлівських телеканалах в Україні. На підсанкційних "NewsOne" і "112" з'являвся у 51% ефірів. Наразі він веде іменну програму на ще одному прокремлівському телеканалі "Наш".

"Серед його публічних заяв висловлювання про те, що 80 % українців спілкуються російською мовою. Що це Петро Порошенко, тобто українська сторона, розв'язав війну та віддав Крим.

Що українці готові обміняти Крим на Донбас. Що українці та росіяни - один народ. Крім того, у березні 2019 року Андрій Пальчевський особисто відвідав російське токшоу "60 минут", на якому розповів про "возз'єднання" України з Росією", - повідомила організація.

Торік у вересні журналісти BBC нагадали Пальчевському про "воссоединение" на кремлівському телеканалі. Тоді він агресивно відреагував.

"Токшоу з Андрієм Пальчевським дискредитує державний телеканал "Дом" і може становити загрозу для реінтеграції окупованих територій.

Не можна допускати навіть можливості поширення російської пропаганди від імені української держави", - сказано в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Служим Советскому Союзу" й "новости из Челябинска" - держтелеканал "Дом" продовжує пробивати дно

Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (телеканали "Дом" і "UATV") збирається виділили понад 12 млн грн на створення соціального шоу "Про життя з Андрієм Пальчевським".

Телеканал для тимчасово окупованих територій "Дом" розпочав мовлення 1 березня 2020 року. У квітні цього року він перейшов в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти звернулися до каналу "Дом" через Пальчевського, який "воз'єднувався" у Скабеєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути