Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2022 22:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слуга-титан" Тищенко передав бронежилети, які розсипалися
6

Микола Тищенко очолює осередок партії "Слуга народу" у Закарпатській області.
Тероборонець у Києві показує сліди від ножа на бронежилеті.
Тероборонці розрізають мʼякий захист бронежилета ножем.
Проводять експеримент із бронежилетом від Тищенка.
Плита із бронежилета була пробита кулею майже наскрізь.

Заступник голови фракції "Слуга народу", народний депутат Микола Тищенко привіз одній зі столичних тероборон бронежилети, які після тестувань виявилися непридатними для захисту під час війни. А виготовили їх майже 40 років тому.

Про це розповіли журналісти "Слідство.Інфо".

1 квітня Тищенко привіз три бронежилети і два мішки картоплі на блокпост київських тероборонців зі Святошинського району. В цьому районі знаходиться округ, в якому "слуга" обирався до Верховної Ради.

Зараз Тищенко періодично зʼявляється на публіці із шевроном "Титан".

У своєму пості від 2 квітня нардеп прозвітував про роботу: "Передали їжу та броніки наших захисникам. Ці броніки моя дружина та помічниці буквально привезли в Україну на собі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборону ОПЗЖ відтягнули, журналістів на суд не пустили

Тероборонці взялися тестувати отриманий захист. І дійшли невтішних висновків - жилети непридатні до використання.

"Бронежилет і бронежилет, ну добре, дякуємо. Потім вирішили перевірити. Ніхто не сумнівався, що може бути просто піар, подумали - ну може дійсно людина хоче допомогти. А вийшло так, що це не просто допомога була", - розповів один із представників Святошинської ТрО із позивним "Отаман".

Тероборонці запросили журналістів відвідати блокпост та на власні очі переконатися, що захист бронежилетів від Тищенка і справді не працює. Продемонстрували, що мʼякий захист бронежилетів легко пробивається ножем.

Частини бронежилетів, наданих нардепом, мають написи німецькою із вказанням року виробництва - 1983, і класу захисту - перший та другий.

Захисники просто розрізали внутрішнє наповнення цього захисту - спеціальний матеріал, який мав би захищати від куль, від старості просто розсипався.

Українські виробники броні кажуть, що принцип "краще хоч якийсь бронежилет, ніж ніякого" не працює - неправильний захист деформує кулю, і вона завдасть значно більшої шкоди, ніж просто поранення без "броніка".

Адже без бронежилета куля може пройти наскрізь через тіло, а деформована через зіткнення з неякісним чи невідповідним бронежилетом може сильно пошкодити внутрішні органи.

Крім того, бронежилети від Тищенка не мали жодних документів.

Кожен бронежилет повинен мати сертифікат, який підтверджує, що цю партію "броніків" перевірили, і вона справді захищає на тому рівні, який зазначений.

Тероборонці намагалися запитати у "слуги", навіщо він привіз їм такі бронежилети.

"Ми зверталися до Миколи Тищенка, просили допомоги святошинцям, позначили його (у соцмережах), але жодної відповіді, навіть не переглядав, нічого нам не відповів, коментарі закрив", - розповів один із представників Святошинської ТрО Віталій.

Журналісти неодноразово намагалися сконтактувати із "слугою", на дзвінки і повідомлення депутат теж не відповідав.

Однак у червні вдалося отримати коментар - Тищенко відвідав один із заходів у столиці.

Спочатку заперечив, що бронежилети привезла його дружина, заявивши, що йшлося про інші. Попри те, що у його повідомленні в соцмережах йдеться протилежне.

"Вони прийшли на фонд, і ми зробили доставку", - сказав. А на запитання журналістів, чи він купував ці жилети, відповів: "Я не закупляв. Я взяв і тільки доставив логістичну доставку в той час, коли це цього потребувало".

"Ми його (бронежилет) перевіряли, він витримував захист і всі свідчення, які сьогодні ви кажете, це просто не до мене", - заявив "слуга".

Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі Києва. Працює заступником голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Торік у квітні влаштував вечірку на честь дня народження дружини. Святкування відбувалось у зоні готелю Fairmont Gold Lounge.

У 2020-у попри карантин у Києві продовжував працювати ресторан "Велюр", який належить Тищенку. Серед гостей ресторану були нардепи.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга-титан" Тищенко передав бронежилети, які розсипалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути