середа, 27 квітня 2011 10:13

Слова Лукашенка про "вошивість" української влади є "безпрецедентно некоректними" — МЗС

Слова Лукашенка про "вошивість" української влади є "безпрецедентно некоректними" — МЗС

У МЗС України коментарі президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо державних діячів України вважають "безпрецедентно некоректними".

Про це говориться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС України.

"Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є трагедією, що об'єднує три сусідні і дружні народи - українців, білорусів і росіян. Пам'ять про жертви радіаційної катастрофи повинна бути консолідуючою ланкою для наших країн. Саме з цих міркувань виходив Президент України Віктор Янукович, запрошуючи своїх колег-президентів РФ та Білорусі разом вшанувати загиблих внаслідок вибуху на ЧАЕС... В цьому заході не було і не могло бути ніякої політики. В цей день будь-які сварки та взаємні претензії тотожні танцю на кістках", - сказано в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС України.

В МЗС зазначили, що особисті образи неприйнятні у спілкуванні між людьми, особливо, коли образливі вислови адресуються державним діячам, які представляють суверенні країни та цілі об'єднання країн.

"На жаль, підходи офіційного Мінську до відносин з Європейським Союзом, багатьма іншими учасниками міжнародної спільноти в останні місяці все менше відповідають нормам міжнародного спілкування", - підкреслили у відомстві.

Крім того в коментарі зазначено, що українська держава, український народ непохитні у своєму теплому, дружньому ставленні до білоруського народу: "В день пам'яті жертв трагедії на ЧАЕС ми поділяємо біль наших сусідів, так само, як вони, не сумніваємося, поділяють наш".

"Сподіваємось, керівництву Білорусі вистачить відповідальності перед власними громадянами повернутися до конструктивної політики співробітництва і з Україною, і з ЄС, - сказано в коментарі МЗС.

Нагадаємо, Лукашенко порадив прояснити свою відсутність на заходах у Чорнобилі у Януковича. Про це він заявив журналістам, пояснюючи, чому він не поїхав на заходи, присвячені 25-й річниці чорнобильської трагедії.

"Ви поставте це питання В.Януковичу: чому білоруський Президент не присутній на їх заходах", - сказав Лукашенко.

"Напрошуватись я ні до кого не збираюся. І бути якимось підспівувачем я теж не збираюся ні в одного Президента, ні в іншого", - додав білоруський лідер.

"На жаль, "вошивості" вистачає у нинішнього керівництва України", - заявив він.

Він також прокоментував висловлювання голови Єврокомісії Жозе Баррозу, який раніше заявив, що якщо Лукашенко приїде на міжнародну конференцію з чорнобильських питань до Києва, то він туди не поїде.

"Що стосується таких козлів як Баррозу, ну, був якийсь Баррозу в Португалії, вигнали його і влаштували в Єврокомісію. Я найменше дивлюся, що там ляпнув хтось з європейських чиновників", - сказав Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Слова Лукашенка про "вошивість" української влади є "безпрецедентно некоректними" — МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути