середа, 13 травня 2009 11:07

Скільки заробили судді Конституційного суду в 2008 році? (ФОТО)

 

Судді Конституційного суду оприлюднили свої декларації про доходи. Голова суду Андрій Стрижак заробив минулого року майже 568 тис. грн.

Левову частку склала зарплата і довічне грошове утримання судді (542 тис. в рік, тобто трохи більше 45 тис. грн. на місяць). Решту Стрижак, судячи з усього, отримав від дивідендів. Як повідомляє "Сегодня", згідно декларації, на рахунках у голови КС знаходиться 323,2 тис. грн. У нього є квартира 114 "квадратів", дача 279 "квадратів" і MERСEDES-C (новий зараз коштує від $45 тис.), а у членів сім"ї є ще і будинок 300 "квадратів".

Сам глава КС спростовував чутки про свої надприбутки. "Часто чую, мовляв, у нас пенсії мало не по 80 тисяч, оклад - 50 тисяч. Це все нісенітниця. Зарплата судді КС така ж, як у депутата. Близько 20 тис. грн.", - заявляв Андрій Андрійович.

Втім, Стрижак, судячи з декларацій, не далеко найбагатший суддя КС. Конкуренцію йому склав Анатолій Головін, який минулого року заробив 617 тис. 489 грн. (тобто 51,5 тис. в місяць). Сюди входить зарплата, військова пенсія і грошовк утримання судді (у КС він прийшов після того, як 26 років прослужив в органах держбезпеки).

Зарплата глави КС дорівнює 15 мінімальним зарплатам плюс різні надбавки, замголови - 14,5 "мінімалок", а рядового судді - 14. Крім того, судді КС мають право отримувати пенсію і (або) щомісячне довічне утримання. Пенсію дають тим, хто раніше працював на держслужбі або був військовим, а довічне утримання - ветеранам судів (більше 20 років стажу).

Доходи нинішніх суддів КС цього року істотно скоротяться. Рада і Кабмін своїми рішеннями вдвічі урізали зарплату вищим чиновникам, серед яких і судді КС.

Сегодня (матеріали + інфографіка)

Зараз ви читаєте новину «Скільки заробили судді Конституційного суду в 2008 році? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути