неділя, 18 січня 2009 17:29

Скільки коштуватиме російський газ для України

Скільки коштуватиме російський газ для України

Україна купуватиме російський газ по 376 доларів за тисячу кубометрів, повідомляє російський телеканал "Вести", підбиваючи підсумки переговорів прем"єр-міністрів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна.

Як відомо, сторони домовилися надати Україні 20% знижку на російський газ від європейської ціни за умови збереження пільгової ставки транзиту по Україні за ціною 2008 року.

Ціна на газ у першому кварталі 2009 року для країн, суміжних з Україною, становить 470 дол. за одну тисячу кубометрів. 2008 року Україна купувала газ по 179,5 дол. за тисячу кубометрів.

Крім переходу до європейської формули ціни, під час газових переговорів РФ та Україна також досягли низки стратегічних домовленостей: це довгостроковий характер відносин і непов"язане одне з одним рішення питань транзиту і поставки газу.

Коментуючи в цілому поточну ситуацію, джерело у "Газпромі" заявило, що "найважливішим тактичним результатом є домовленість про відновлення Україною транзиту російського газу через свою територію".

"Питання поставки і транзиту газу, хоча і обговорюються одночасно, але ми їх не змішуємо - це роздільні контракти і не зв"язані питання", - підкреслив співбесідник журналістів.

"Тепер найголовніше - підготувати до підписання всі папери, щоб політичні домовленості перетворилися на комерційні контракти", - констатував він.

Нагадаємо, на переговорах прем"єрів РФ і України, які завершилися у ніч на неділю в Москві, була досягнута домовленість про ціну на газ для України і транзитний тариф.

Путін і Тимошенко дали доручення керівникам "Газпрому" і "Нафтогазу" до понеділка підготувати документи, щоб оформити досягнуті домовленості. Одразу після підписання цих документів будуть відновлені всі поставки природного газу, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштуватиме російський газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути