вівторок, 11 жовтня 2011 20:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Скасування вироку Тимошенко піде на користь владі" - БЮТ

"Скасування вироку Тимошенко піде на користь владі" - БЮТ

Скасування статті, за якою винесли вирок Тимошенко, в першу чергу, в інтересах чинної влади.

Про це коментарі Gazeta.ua розказав лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми продовжимо боротьбу. Перше - апеляційний суд. Якщо до цього дійде, будемо звертатись і до Європейського. Також будемо вимагати скасування статті, за якою звинуватили Юлію Тимошенко. Ця стаття перейшла до нас з Кримінального кодексу 1962 року, а в 62-ому році вона писалася на базі 27-ого року, коли почався розгул сталінських репресій", - заявив Кириленко.

Він нагадав, що зараз заблокований ринок зерна.

"Потреби України втричі менші, ніж об'єм, який ми маємо, елеватори - забиті, Росія захопила ринки. Таке рішення влади - злочинне чи політичне? Кримінальну чи політичну відповідальність вона має нести? Політичні помилки мають з'ясовуватися на виборах, у відкритих дискусіях, а не у суді. Адже коїться прецедент: для тієї влади, яка прийде, великою спокусою буде розправитися з конкурентами не в дискусії, а просто відправити до "каталашки", - наголосив нардеп.

На його думку, скасування вироку Тимошенко піде на користь тим, хто приймає рішення сьогодні, "адже завтра їм доведеться за них відповідати".

Нагадаємо, сьогодні Печерський суд виніс вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко - засудив її до 7 років ув'язнення та відшкодування збитків НАК "Нафтогаз" у розмірі 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Скасування вироку Тимошенко піде на користь владі" - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути