вівторок, 11 жовтня 2011 18:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Судовий процес ніяк не вплинув на рейтинги Тимошенко - соціолог

Судовий процес ніяк не вплинув на рейтинги Тимошенко - соціолог

Суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко ніяк не вплинув на рейтингові зміни.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив соціолог, керівник компанії Research & Вranding Group Євген Копатько.

"Той рейтинговий розрив між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем, який був до початку суду, зберігався протягом всього процесу. Однак, на рейтинги політиків може вплинути результат суду. Через 2-3 тижні, коли народ активно включиться в обговорення, виникнуть деякі судження, ми зможемо чітко розуміти, як суд вплинув на рейтинги Тимошенко. Крім того, вони будуть залежати і від роботи опозиції, наскільки вона буде активною", - заявив соціолог.

Він зазначив, що хоча досить великий відсоток українців і підтримує Тимошенко, акцій підтримки під час судової тяганини в регіонах не було, вони були тільки в Києві.

"Це важливий знак для прихильників Тимошенко. Акції протесту, нехай навіть дуже мирні, нерадикальні, її політична сила могла б організувати. Поки опозиція не може об'єднатися і не є ефективною, то про рейтинги її лідерів говорити проблематично. Тому що факт наступності з приводу рішення суду ще не означає, що рейтинг наступника збережеться через деякий час", - зазначив Копатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер Янукович має зустрітись з Тимошенко - політолог

Соціолог повідомив, що на думку українців, згідно з усіма без винятку дослідженнями, елементи політичного тиску на Тимошенко, безумовно, були. Однак, ці самі опитування показали, що, на думку населення, і підстави для притягнення Тимошенко теж були.

"Спостерігаються регіональні відмінності в опитуваннях. Західні області традиційно підтримують Тимошенко, а східні - навпаки. Ситуація склалася строката, суперечлива і неоднозначна. Тому прогнозувати рейтингові зміни дуже складно", - резюмував Копатько.

Зараз ви читаєте новину «Судовий процес ніяк не вплинув на рейтинги Тимошенко - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути