вівторок, 11 жовтня 2011 17:34

Путін "не дуже зрозумів" вирок Тимошенко: Контракт підписувала не вона

Путін "не дуже зрозумів" вирок Тимошенко: Контракт підписувала не вона

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що не цілком розуміє, за що колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала сім років. Але він підкреслює, що ставити під сумнів комплекс досягнутих за підсумками переговорів з нею газових домовленостей між Росією та Україною небезпечно і контрпродуктивно.

"Сім років - цифра така... Сама по собі цифра - хороша. Я, правда, не дуже розумію, за що їй дали ці сім років", - заявив Путін, який прокоментував в Пекіні на прохання журналістів рішення українського суду у справі Тимошенко.

У вівторок Тимошенко була визнана українським судом винною в порушеннях при укладенні в 2009 році газових угод з Росією і засуджена до семи років ув'язнення.

За словами Путіна, Тимошенко для нього - не друг, не родич, "більш того, скоріше, політичний опонент", бо вона "завжди була людиною у політиці західно-орієнтованою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок у справі Тимошенко спрямований проти Путіна - російський експерт

"Що стосується газових справ, то я ж не знайомий з обвинувальним висновком суду, я не знаю, що там написано конкретно, але якщо судити з матеріалів ЗМІ, то обвинувальний вирок винесено за підписання контрактів з Росією по газу. Ну, по-перше, Тимошенко нічого не підписувала, контракти підписані на рівні господарюючих суб'єктів "Газпромом" і НАКом України", - сказав Путін.

Найголовніше ж, за словами Путіна, не в цьому.

"Найголовніше полягає в тому, що ці контракти комерційні підписані в повній відповідності з законами Росії, України та міжнародними правилами, міжнародними нормами", - сказав прем'єр РФ.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

Він нагадав, що при підготовці документів підписанти виходили з практики, що склалася у відносинах "Газпрому" з іншими партнерами в Європі. За визначенням ціни на газ була застосована така сама формула, як в аналогічних контрактах з іншими європейськими партнерами, додав Путін.

"Дуже важливо те, що вперше за багато років" були розділені контракт на поставку газу в Україну і контракт на транзит в ЄС, сказав Путін, підкресливши, що це питання є принциповим.

Це, пояснив він, не пов'язує спірні двосторонні відносини між РФ і України в газовій сфері з транзитом газу до ЄС.

"І я вважаю, що ставити під сумнів весь цей комплекс домовленостей - це небезпечно і контрпродуктивно", - сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «Путін "не дуже зрозумів" вирок Тимошенко: Контракт підписувала не вона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути