середа, 20 жовтня 2021 15:24

Скандал із тиском влади на Суспільне: компанія зробила заяву

Скандал із тиском влади на Суспільне: компанія зробила заяву
Компанія вважає неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються впливати на редакційну політику. Фото: @suspilne.media

Відсутність в одному ефірі токшоу "Зворотний відлік" представників партії "Слуга народу" - рішення не редакції, а представників парламентської фракції.

Про це заявила компанія "Суспільне мовлення".

"Відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі від 18 жовтня - це не рішення редакції токшоу. А представників парламентської фракції. Депутатів від фракції "Слуга народу" запрошують регулярно й запрошували до участі в ефірі токшоу від 18 жовтня.

Наголошуємо, що редакційну політику Суспільного мовника формують шляхом невтручання влади, бізнесових, неурядових і громадських організацій. Це гарантовано частиною другою статті третьої Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України".

Редакція токшоу завжди самостійно обирає теми й запрошує учасників обговорення до студії", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піар-фільм Офіса президента порівняли з темниками Кучми

Також компанія вважає неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу.

"Склад учасників формуємо за принципом дотримання журналістських стандартів неупередженості, збалансованості й оголошення позицій усіх сторін суспільної дискусії на визначену тему", - повідомили в компанії.

Ведуча суспільно-політичного токшоу "Зворотний відлік" на "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск із боку Офіса президента. Токшоу виходить щопонеділка ввечері.

В Офісі президента заявили про "заангажованість".

Зараз ви читаєте новину «Скандал із тиском влади на Суспільне: компанія зробила заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути