Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 09:13

Ситуативна парламентська більшість у новій ВР буде безвідповідальною - експерт

Ситуативна парламентська більшість у новій ВР буде безвідповідальною - експерт
Сергій Таран: мажоритарщики мають відповідати за всю країну, а не тільки за округ. Фото: press.liga.net

Мажоритарщик не має права представляти тільки один округ, бо він працюватиме в інтересах всієї країни.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Сергій Таран.

Коментуючи те, що по деяким мажоритарним округам висуваються кілька кандидатів у депутати від однієї політичної сили, він наголосив: "Завжди більше витрачається сил на боротьбу всередині партії, ніж між партіями. Але тут нічого дивного немає, це абсолютно не нова ситуація для України".

"Що може бути нового для нас, це те, що в результаті такої політичної какофонії, ми отримаємо парламентську більшість, яка буде абсолютно безвідповідальною. Тому що жодна політична партія не зможе взяти повну відповідальність за те, що відбувається в Україні. Бо ситуативна більшість може голосувати то за один законопроект, то за інший. І ті люди, які потраплять до парламенту в наслідок розгалуженої боротьби всередині кожної партії в результаті сформують більшість, яка буде не партійна і не відповідальна", - підкреслив експерт.

Таран наголосив, що це те, що буде новим в політичному житті країни, порівняно з тією ситуацією, яка була у нас останні 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: "Парламент помер"

Водночас, експерт додав, що проблема країни у тому, що мажоритарщики позиціонуються як люди які представляють окремий округ і відповідальні тільки за нього: "Це дуже страшно, коли ми навіть в експертних середовищах прямо говоримо, що депутат у нас обирається по округу і буде відповідальним перед виборцями свого округу. Бо у світі, якщо депутат обирається по своєму округу і працює тільки на нього, це називається корупція і за це саджають".

"Депутат повинен приймати політичні рішення, бо він представляє країну, народ, а не якийсь окремий округ", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Ситуативна парламентська більшість у новій ВР буде безвідповідальною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути