вівторок, 13 жовтня 2015 17:38

Син Януковича хоче від України компенсації за "ВБР"

Син Януковича хоче від України компенсації за "ВБР"

Син екс-президента України Віктора Януковича Олександр подав позов проти України в Європейський суд з прав людини (Страсбург).

Про це повідомив у Фейсбуці його прес-секретар Юрій Кірасир з посиланням на реліз англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

"У своєму позові він просить суд підтвердити порушення його прав відповідно до Європейської конвенції з прав людини, зокрема право на повагу своєї власності, справедливий судовий розгляд, а також право не зазнавати дискримінації у зв'язку з тим, що він є сином президента Януковича", - йдеться у документі.

У релізі також ідеться, що Україна порушила право приватної власності Олександра Януковича, "експропріювала" належні йому 100% акцій у "Всеукраїнському банку розвитку". "При цьому йому не надали жодної компенсації, а якісь реальні перспективи виплати такої компенсації Україною в добровільному порядку відсутні", - йдеться у релізі.

Подачу позову до ЄСПЛ Янукович пояснив "неможливістю відстояти свої законні права в українських судах".

Також у релізі наголошується, що Олександр Янукович "постраждав від дискримінаційного ставлення" до себе з огляду на те, що є сином Віктора Януковича.

"Олександр Янукович просить ЄСПЛ зобов'язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку", - підсумував Кірасир.

Нагадаємо, банк "ВБР" визнали неплатоспроможним у зв'язку зі введенням санкцій проти його власника Олександра Януковича, а не з економічних причин. Згодом банк купила компанія "Екосіпан", контрольована власником мережі "Ельдорадо" Віктором Поліщуком.

Зараз ви читаєте новину «Син Януковича хоче від України компенсації за "ВБР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути