Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2011 13:16

Симоненко розкрив черговий "піар" БЮТ

Симоненко розкрив черговий "піар" БЮТ

Заяви щодо намірів звернутися до Конституційного суду з метою оскаржити внесення змін до Конституції України — це черговий піар БЮТ.

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії Петро Симоненко в коментарі ГолосUA.

"Я вважаю, що це черговий піар. Скористатися правом народного депутата звернутися до Конституційного суду ніхто не забороняв, але Конституційний суд це питання вже розглянув і дав висновок, що тут немає жодного порушення основного закону", - наголосив Симоненко.

За його словами, у попередній Конституції були внормовані всі питання, пов'язані із повноваженнями всіх гілок влади, і внесення останніх змін тільки впорядкувало питання терміну повноважень влади.

Як відомо, Верховна Рада України схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту. За законопроект проголосувало 310 парламентаріїв. Перехідними положеннями закону встановлюється, що наступні вибори Верховної Ради пройдуть в жовтні 2012 року, а вибори президента - в березні 2015 року.

У свою чергу, фракція "Блок Юлії Тимошенко – "Батьківщина" вважає голосування більшістю Верховної Ради України за "антиконституційне" продовження повноважень парламенту початком конституційного перевороту в Україні. Депутати цієї опозиційної фракції готують подання до Конституційного суду України щодо визнання прийнятих змін не конституційними з грубими порушеннями процедури їх прийняття.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко розкрив черговий "піар" БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути