пʼятниця, 13 квітня 2012 16:04

Симоненко пропонує розпустити депутатів

Симоненко пропонує розпустити депутатів
Симоненко: давайте відмовимось від професійного парламенту? Фото: obozrevatel.com

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко виступає за відмову від професійного парламенту після виборів до Ради в 2012 році.

Про це сказано в його відповіді під час інтернет-конференції, повідомляють Українські Новини.

"Ми пропонуємо, щоб всі депутати, які будуть вибрані в жовтні нинішнього року, продовжували одержувати заробітну плату в тій же касі, в якій вони одержували її до обрання народними депутатами. І в такий спосіб відмовитися від професійного парламенту", - заявив Симоненко.

Він також виступає за те, щоб для виконання депутатських обов'язків парламентарії приїжджали в Київ у відрядження на 2 тижні взимку, навесні, улітку й восени, а після цього верталися додому із проектами законів, щоб провести консультацію з депутатами місцевих рад, профспілковими організаціями й простими громадянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічого робити: у Раду повернулись кнопкодави, високі підбори та газети з айфонами

Це допоможе зробити депутатів ближче до народу, вважає Петро Симоненко.

"Це, насамперед, народного депутата дійсно зробить народним, він буде жити серед своїх виборців, а не на київських пагорбах, він буде ходити по своїй рідній землі, бачити, як живуть люди, що їх хвилює, а найголовніше - він буде черпати все те, що йому необхідне для визначення своєї позиції в парламенті під час голосування за ті чи інші закони", - зазначив він.

Таким чином, на думку Симоненка, не треба буде витрачати кошти на медичне обстеження, санаторно-курортне лікування, будівництво житла для депутатів, а також на утримання автотранспорту та інші видатки.

При цьому Симоненко підкреслив, що все це буде можливо тільки тоді, коли виборці не будуть голосувати за підтримку партій, які відстоюють інтереси олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко пропонує розпустити депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути