середа, 07 вересня 2011 18:55

Нічого робити: у Раду повернулись кнопкодави, високі підбори та газети з айфонами
15

Фото: Фото: Ольга Каменєва

У другий день 9-тої сесії Верховна Рада відмовилася ввести обов'язкову здачу іноземцями та особами без громадянства тестів на знання Конституції, законодавства про громадянство і рівня володіння українською мовою для надання їм громадянства України.

За проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" (щодо приведення норм національного законодавства відповідно до європейських стандартів) N8090 проголосувало 129 карток народних депутатів, при 226 необхідних.

Проектом пропонувалося законодавчо закріпити для бажаючих отримати українське громадянство необхідність усного та письмового тестування на знання Конституції України, законів "Про громадянство України", "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Крім того, Верховна Рада не підтримала законопроект щодо запровадження кримінальної відповідальності за наругу над державною мовою.

За відповідний проект за авторством депутата від НУ-НС Арсенія Яценюка у першому читанні проголосувало лише 82 депутати.

Документом пропонувалося ввести кримінальну відповідальність за публічну наругу над державною мовою в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Законопроект також пропонував ввести кримінальну відповідальність і за публічну наругу над мовами національних меншин України.

Зараз ви читаєте новину «Нічого робити: у Раду повернулись кнопкодави, високі підбори та газети з айфонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути