середа, 07 вересня 2011 13:37

Депутати вирішили за наругу над мовою не карати

Депутати вирішили за наругу над мовою не карати

Верховна Рада не підтримала законопроект щодо запровадження кримінальної відповідальності за наругу над державною мовою.

За відповідний проект за авторством депутата від НУ-НС Арсенія Яценюка у першому читанні проголосувало лише 82 депутати, повідомляє "Українська правда".

Документом пропонувалося ввести кримінальну відповідальність за публічну наругу над державною мовою в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Законопроект також пропонував ввести кримінальну відповідальність і за публічну наругу над мовами національних меншин України.

"Коли керівництво державної влади не вміє писати українською мовою, та й іншими, це є, безумовно, є наругою над країною, над людьми, над державою, над культурою і над мовою", - заявив Яценюк, представляючи свій законопроект.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вирішили за наругу над мовою не карати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути