середа, 10 листопада 2021 01:12

Сільський депутат виявився доларовим мільйонером

Сільський депутат виявився доларовим мільйонером
З початку року НАЗК розпочала повну перевірку 1220 декларацій. Фото: nv.ua

Депутат Вирівської сільської ради у Сарненському районі Володимир Пачесний виявився доларовим мільйонером.

Електронну декларацію 36-річний підприємець Пачесний подав у липні, вказавши статки за 2019 рік. Оскільки він не є відомою людиною на Рівненщині й балотувався до сільської ради, на його декларацію тоді ніхто не звернув уваги. Про задекларовані Пачесним біткоїни та акції Tesla стало відомо лише 8 листопада, коли "Четверта влада" опублікувала дані про депутатів усіх рад Сарненського району.

Зокрема, Пачесний задекларував 9,3 мільйона гривень готівки та 77 тисяч доларів. На рахунку у банку у нього 1,4 мільйона гривень та 13,4 тисячі доларів, а також 500 акцій корпорації Tesla та 124 біткоїни ( 8 млн доларів - ред.), якими він володіє із 2013 року.

Вартість своєї криптовалюти депутат оцінив у декларації дуже скромно – лише у 73 920 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Офіса президента Єрмак набрав 3,3 млн грн кредиту, його заступник позичив майже 10 млн

Пачесний не задекларував ні власного житла, ні транспорту. Проте вказав у декларації годинник IWC за 560 тис. грн та PATEK PHILIPPE за 1,4 млн грн, а також антикварну колекцію радянських виробів у 100 тис. грн.

У дружини Пачесного - Ірини Сергійчук - два автомобілі LEXUS 2010-го та 2013-го років випуску, дві земельні ділянки та будинок на 300 кв.м. У колекції Сергійчук три шуби із норки загальною вартістю 650 тис. грн та шуба із соболя за 420 тис. грн. У дружини також чимало готівки – 2,2 мільйона гривень та 40 тисяч доларів.

Село Вири, де Пачесний є депутатом, розташоване неподалік Клесова, поблизу якого старателі упродовж багатьох років ведуть нелегальний видобуток бурштину.

З початку року НАЗК розпочала повну перевірку 1220 декларацій. За 9 місяців поточного року перевірило 606 декларацій публічних службовців та виявило у них недостовірні відомості на суму 370 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Сільський депутат виявився доларовим мільйонером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути